Българи помагат на евакуираните в Украйна

Rate this post

България е сред онези страни, които всъщност отказаха да предоставят оръжие на Украйна, която не подкрепя активно Киев дипломатически. Въпреки това, както съобщава вносителят на Гласът на Америка Татяна Ворожко, българите помагат на украинските бежанци.Евхения Серхейева, когато остава в буца, общност близо до Киев. Само 4 дни преди началото на битката тя и нейният съпруг, а също и 5-годишно Малко момиченце взеха пътуване до Будапеща, Унгария за бягство. Няколко дни по-късно тя разбира, че руският натиск е сринал дома, в който живее. „Обикаляхме Будапеща 4 дни, след което животът сякаш спря. Решихме да останем и да работим като доброволци в Будапеща. След това се преместихме долу, в София, за да се запишем с няколко от нашите добри приятели“, разказва тя.В момента Г-жа Серхеева работи като доброволец в организацията“ Мама Украйна“ в София.Олена Коцева, ръководител на организацията, твърди, че по-голямата част от евакуираните, които са пристигнали в България, са от окупираните райони на Украйна и също нямат абсолютно нищо с тях.“Много хора идват от Мариупол, Мелитопол и Бердянск. „Хората бягат от битка по време на дълго и напрегнато пътуване.Българи помагат на евакуираните в Украйна

През март българското правителство подслони временно разселените украинци в курортите, като им предложи достъп до образование за уелнес услуги, както и социални решения.

Социологът Огнян Минчев казва, че въпреки някои проруски настроения в България, повечето хора са реагирали на нуждите на украинските бежанци.“Много от евакуираните са жени и младежи. Един обикновен човек не може да бъде агресивен както към жените, така и към децата.Много българи парично подкрепят организацията“майка Украйна“. „Благодарен съм на българите. Хората и фирмите също ни дават храна. В момента сме изпратили над 50 тона алтруистична помощ за Украйна, много от които всъщност са предоставени от българи“, казва Олена Коцева, ръководител на компанията „Мама Украйна“. Но Г-жа Кочева твърди, че обемът на помощта всъщност бавно намалява с течение на времето.“Има много по-малко помощ, хората в момента изглежда са уморени от битката“, твърди украинката Евхения Серхейева. refugee.At до края на септември 136 хиляди украинци са се възползвали от статута за временна отбрана, а около 57 стотици от тях продължават да остават в България, сочат данни на Агенцията на ООН за бежанците (ВКБООН). Много от тях са настанени в курорти като част от програма, финансирана от българското федерално правителство и Европейския съюз, която със сигурност ще продължи до края на октомври.

Българи помагат на евакуираните от Украйна: не можем да бъдем враждебни към тях

Само 4 дни преди началото на битката тя и съпругът й, както и 5-годишната й дъщеря, пътуват до Будапеща, Унгария, за да избягат. Няколко дни по-късно тя разбира, че руският натиск е бомбардирал апартамента или апартамента, в който живее. България е сред онези държави, които всъщност отказаха да предоставят оръжие на Украйна и които не подкрепят активно Киев дипломатически. Както обаче съобщава вносителят на Гласът на Америка Татяна Ворожко, българите помагат на украинските бежанци. Евхения Серхейева някога е живяла в град буца, община близо до Киев. Само 4 дни преди началото на войната тя и другата й половина и 5-годишната й дъщеря пътуват до Будапеща, Унгария, за почивка. Няколко дни по-късно тя научава, че руският натиск всъщност е бомбардирал дома, в който живее. „Четири дни обикаляхме Будапеща, след което животът сякаш спря. Решихме да останем и да функционираме като доброволци в Будапеща. След това се преместихме точно тук, в София, за да се присъединим към някои от нашите близки приятели“, казва тя. В момента Г-жа Серхеева работи като доброволец във фирмата“ Мама Украйна“ в София. Олена Коцева, ръководител на компанията, казва, че много от бежанците, които всъщност са пристигнали тук в България, са от оживените райони на Украйна и нямат нищо с тях. „Много хора произхождат от Мариупол, Мелитопол и Бердянск.Българи помагат на евакуираните от Украйна: не можем да бъдем враждебни към тях

„Хората се измъкват от войната по време на дълго и трудно пътуване. През март българското федерално правителство подслони за кратко украинците в курортите, осигурявайки им достъп до здравеопазване, образование и социални услуги. Социологът Огнян Минчев твърди, че въпреки някои проруски настроения в България, повечето хора са отговорили на изискванията на украинските бежанци. „Повечето от бежанците са жени и деца. Редовен Мъжки не може да бъде агресивен към жените, както и младежи. Много българи финансово поддържат организацията“Мама Украйна“. „Благодарен съм на българите. Хората и организациите ни дават храна. В момента сме изпратили над 50 партиди хуманитарна помощ за Украйна, много от които са дарени от българи“, твърди Олена Коцева, ръководител на организацията „Мама Украйна“. Но Г-жа Коцева казва, че количеството на помощта всъщност бавно намалява с течение на времето. „Има много по-малко помощ, хората в момента изглежда са уморени от войната“, казва евхения Серхейева, украински евакуиран. В края на септември 136 хиляди украинци са се възползвали от статута за краткосрочна закрила, а около 57 хиляди от тях остават да останат в България, сочат данни на Агенцията на ООН за бежанците (ВКБООН). Много от тях са били настанени в курорти като част от програма, финансирана от българското федерално правителство и Европейския съюз, която ще продължи до края на октомври.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here