България предлага подслон на 33 000 украински евакуирани

Rate this post

Българското правителство всъщност е дало подслон на 33 000 украинци в държавни съоръжения, които ще бъдат предоставени от 31 май, заяви на пресконференция ръководителят на Държавната агенция за бежанците Мариана Тошева, която също оглавява правителственото устройство за синхронизиране на евакуираните от Украйна. Тошева заяви, че общо 59 085 жители, бягащи от войната в Украйна, понастоящем остават в хотели. „Въпреки това те ще трябва да напуснат хотелите до края на май, за да включат и почиващите. Дотогава федералното правителство със сигурност ще трябва да даде недвижими имоти за около 26 000“, добави тя. Центровете, където бежанците със сигурност ще бъдат презаселени, са собственост на различни държавни организации. Министерството на транспорта със сигурност ще помогне с логистиката на преместването. Според Държавната агенция за евакуираните общо 97 068 украинци са се регистрирали за краткосрочна отбрана в България. Общият брой на украинските бежанци, живеещи в страната, е 102 032. „Българската държава всъщност се е погрижила да осигури убежище за всички украинци, които се измъкват от войната за кратък период от време“, каза Тошева и добави, че някои от евакуираните, които са открили работа в България, могат да отдават под наем жилищни или търговски имоти и да покриват разходите си. Тошева също така отбеляза, че фирмата е била нападната от хакери, възпрепятстващи нормалното функциониране на нейната система.България предлага подслон на 33 000 украински евакуирани

Бушати-Захариева: България поддържа скоростта на обединението на Албания с ЕС

Ръководителите на албанската, а също и на българската дипломация-Дитмир Бушати и Екатерина Захариева-съвместно се съгласиха да увеличат спектъра на работа в екип в структурата на по-концентриран план за дейност по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Двамата проповедници се задоволиха днес в имотите на Министерството на външните работи в Тирана, в рамките на проверката, че заместник министър-председателят по правосъдната реформа, както и свещеникът на международните събития на Република България Екатерина Захариева провеждат в Албания. Събитията показаха задоволство от изключителната степен на албанско-българските отношения, тесните връзки на отношения и интензивния политически диалог, който е наистина важен не само за отношенията между нашите 2 страни, но и за целия регион. Двамата проповедници подчертаха общата страст за разширяване и засилване на участието в рамките на задачите за напредък в допълнение към необходимостта от стратегическа концепция за енергийна и инфраструктурна взаимосвързаност между Албания, България и Македония, в характеристика на регионалната икономическа комуникация, поради успеха, както и целите, които бяха прогнозирани на последната среща на върха в Триест.

Благодаря на неговия еквивалент за безкомпромисната помощ на България за процеса

Като благодари на своя еквивалент за безкомпромисната подкрепа на България за процедурата за членство на Албания в ЕС, министър Бушати заяви, че „силно се надяваме, че през 2018 г.със сигурност ще имаме много по-концентрирано участие, като се има предвид, че приоритетите на Българското председателство на ЕС са от съществено значение за процеса на интеграция на Западните Балкани. България е балканска държава и съседка в тежки и трудни дни“, заяви зам. – държавният глава, както и Международният свещеник Захариева, за пореден път потвърдиха подкрепата на България и аплодираха реформите, извършени от Албания досега с оглед на нейния европейски път. „Приветстваме вашите усилия за осъществяване на реформата в съдебната система, както и борбата с организираната престъпна дейност, тъй като сме убедени, че те са взаимосвързани. Резултатите от настоящите политически избори показаха, че албанският народ поддържа реформите, провеждани от албанското федерално правителство в тези области. Убеден съм, че до края на годината със сигурност ще постигнете ефективен напредък, за да ви подкрепим по време на Българското председателство при вземането на политическото решение за отваряне на процеса на споразумение“ – разтревожен българският чуждестранен свещеник Захариева, добавяйки, че „ние сме отворени да Ви използваме подкрепа и умения не само по време на нашето председателство, но и в различните други председателства. Няма открити проблеми между нашите страни. „Историята не ни разделя, тя ни обединява“, каза тя. По време на конференцията Бушати и Захариева обмениха мнения за сътрудничеството в рамките на НАТО, както и за борбата с тероризма, както и за жестокия екстремизъм, както и за напредъка в региона.Благодаря на неговия еквивалент за безкомпромисната помощ на България за процеса

Украйна-Русия въвежда двойно изискване за евакуираните

Дискриминацията включва реалността, че вратите на убежищата от държавите-членки на Европейския съюз за евакуираните от Украйна всъщност са много по-отворени в сравнение със сирийските евакуирани, които са преживели вътрешна битка в продължение на 12 години. Глобалните доклади отразяват несправедливите планове на държавите-членки на Европейския съюз (ЕС), които заради началото на руско-украинската битка признаха повече от 7 милиона украинци за 7 месеца, срещу 1,1 милиона души, които всъщност произхождат от Сирия, които всъщност преживяват вътрешна война в продължение на 12 години. Организации като ООН и „Амнести Интернешънъл“ всъщност критикуват несправедливите планове на ЕС. В доклада, публикуван на 6 септември от Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН), се посочва, че 7 156 748 украинци всъщност са потърсили убежище в участващите държави, предимно в Германия, Полша, Унгария и Румъния. Повече от 4 милиона украинци са включени в краткосрочни програми за сигурност, се казва в доклада, като се добавя, че страната, която всъщност е получила една от най-много украинци, е Полша с 2 536 630 души, спазвана от Унгария с 1 338 276 и Германия с около 1 милион души.

1,1 милиона сирийци са признати за бежанци в ЕС

Според данни, публикувани от ООН, ЕС е отворил вратите си за 1 милион 160 хиляди сирийци само заради началото на вътрешната война в Сирия. По данни на ООН Германия е приела 560 хиляди сирийски бежанци, а Швеция, Австрия, Холандия, Франция и Гърция-600 хиляди сирийци. За страни като Полша, Унгария, Румъния и Молдова няма информация за броя на евакуираните, които са приели заради началото на войната в Сирия. Хиляди бежанци, които не са приети в Европа поради факта, че не са украинци, всъщност са загубили живота си в Средиземно море или са били насилствено отблъснати от части на Гръцката брегова охрана. Фронтекс, фирмата на ЕС за защита на границите, всъщност е критикувана за използването на физическо насилие срещу евакуираните, както и за преобръщане на плавателни съдове на мигранти.

1,1 милиона сирийци са признати за бежанци в ЕСПовечето от бежанците, които не са признали в Европа, са се завърнали при условие, че преди 2016 г.Анкара ще получи финансова подкрепа от ЕС. Смята се, че в момента Тппркие организира 3,7 милиона сирийци. Европейският план за евакуация, критикуван от различни кръгове, че се основава на“ двойна конвенционална“ предубедена перспектива на страните от ЕС по бежанския проблем, е отразен и в декларациите на политическите лидери, както и в публикациите на западните медии. Дейвид Сакварелидзе, бившият главен областен прокурор на Украйна, в декларация пред Би Би Си критикува Битката на Русия за неговата нация. „Тези преживявания са изключително емоционални за мен. „Виждам европейци, а също и младежи с руси коси и сини очи, елиминирани от снарядите, снарядите на Путин, както и от хеликоптери“, каза той. Докато Кели Кобиела, репортер на Ен Би Си, коментира в предаване, обсъждащо украинските евакуирани,“ това не са бежанци, идващи от Сирия. Те произхождат от Украйна. „Бял, както и християнин“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here