Вицепрезидентът на ЕК в София: Украйна ще победи, автономният свят ще триумфира

Rate this post

Решавайки срещата по пътя на България към еврозоната, изпълнителният вицепрезидент на ЕК Валдис Домбровскис заяви, че Украйна ще спечели тази битка, Европа ще спечели, целият автономен свят със сигурност ще победи. Началото на речта му беше посветено на Руската битка в Украйна, която започна точно преди година. Той заяви, че украинците се борят не само за страната си, но и за цяла Европа, за Европейската задача, а също и за стойността. Той отдаде почит на героите на Украйна, които действително паднаха в тази война, и на съпротивата на украинците пред лицето на тежки боеве, както и на много страдания. Домбровскис добави, че ЕС е ангажиран да поддържа Украйна толкова дълго, колкото е необходимо. Наложените съгласия оказват лошо влияние върху икономическата ситуация в Русия, като добавят към продължителния икономически спад в страната, но тяхното изпълнение зависи точно от това колко добре се изпълняват-това показва изпълнение от всяка държава от ЕС, за да бъдат одобренията ефективни, Европа се нуждае всички да бъдат стабилни, каза Домбровскис.Вицепрезидентът на ЕК в София: Украйна ще победи, автономният свят ще триумфира

В петък бе посетен хуманитарен център на Организацията на украинските компании Мати Украйна

Той също така видя в петък алтруистично съоръжение на Асоциацията на украинските компании Мати Украйна в България. Той благодари на доброволците за тяхната упорита работа, за да помогнат на украинците да се измъкнат от войната. ЕС е приел около 4 милиона украинци, като 50 000 от тях са в България, заяви той. Запитан за военната помощ, която се предоставя на Украйна, той заяви, че е важно да продължи всякакъв вид подкрепа за Украйна: политическа, финансова, финансова, както и въоръжените сили. Помощта на въоръжените сили е изключително важна, предоставени са много инструменти, но са необходими амуниции и тази подкрепа трябва да бъде предоставена напълно. Напълно ясно е, че колкото повече страни предоставят подкрепа, толкова повече животи със сигурност ще бъдат спасени, заяви заместник-председателят на ЕК. Посланикът на Украйна в София Виталий Москаленко заяви, че е много важно страната му да получи всякаква подкрепа: политическа, парична и военна. „Триумфът със сигурност ще дойде, когато всички окупирани територии бъдат освободени, както и европейският континент бъде възстановен“, заяви той. Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев се притеснява, че Столична община се е включила в инициативи в подкрепа на Украйна, защото в първите дни на войната: организиран е транспорт за извеждане на бежанци в България, предоставено е убежище. Хиляди граждани на София откликнаха на телефонния призив за помощ. Общественият транспорт в София стана безплатен за хората, напускащи битката. Бяха направени инициативи за подпомагане на интеграцията на украинските младежи в българската образователна система.

Тя благодари на българския народ, който

Олена Коцева от Мати Украйна твърди, че центърът, използван от нейната компания, й е даден безплатно от Софийска област. Тя благодари на българските личности, които, според нея, „никога не спират да предоставят“. Олга е от Харков, но всъщност е отишла в Мати Украйна, като се има предвид, че 2 март 2022 г. Тя каза пред репортери, че е тук с много дами от Киев, Мариупол и Буха. Всеки човек е виждал неща, които никой не трябва да вижда. „Ние, украинците, признаваме, че трябва да живеем днес, защото може да няма утре, на което да се наслаждаваме. Щастието е, когато цялото семейство е заедно и децата са здрави“, казва Олга.Тя благодари на българския народ, който

Експлозии в България, руски представители и битката в Украйна

Скоро след като слънцето се потопи под перспективата, на 21 март 2015 г.бурна гледка, наподобяваща бойна зона, избухна над най-голямото в България и продължи да бъде само държавно оръжейно съоръжение. Разрастването на завода на ВМЗ доведе до унищожаването на значително натрупване на инструменти и боеприпаси и също така предизвика дълбоки притеснения сред местните жители на Сопот, общност, разположена в Централна България, и близките общини, съседни на Стара планина, простиращи се от западната граница на страната със Сърбия до Черноморското крайбрежие. Кметът на близкия град Карлово Емил Кабаиванов описа огнени стълбове, достигащи височина до 200 метра, като каза:“можете да видите точки, които експлодират във въздуха“. По-малко от месец по-късно, на 14 април, се случиха допълнителни експлозии и бяха нанесени много повече щети на завода на ВМЗ. Две седмици след това известният търговец на оръжие, българинът Емилиян Гебрев, изпада в кома, страдащ от отравяне, което според него някои държавни детективи все още приписват на развалена салата, както и на „други нелепи точки“. Трите инцидента, които станаха част от цикъла на мистични експлозии (както и отравяния), засягащи българската оръжейна сфера, започнаха повече от десетилетие по-рано и се засилиха, след като Русия свърза Кримския полуостров през 2014 г.като част от по-голямата си система за смачкване на Украйна. „Дали е руско участие или нещо друго, не мога да твърдя“, каза бившият кмет на Сопот Веселин Личев. „Но ако се замислите, това е напълно възможно.

В сътрудничество със съюзниците от НАТО

Започвайки от 2014 г., епизодите, някои от които доведоха до жертви, съвпаднаха с плащането на България за доставката на амуниции и различни други армейски устройства за Украйна, заедно със съюзниците от НАТО, особено след нахлуването на Русия в Украйна преди почти година. По-късно се появиха информации, че заводът на ВМЗ съхранява боеприпаси, които да се изпращат в Украйна през градове като Полша и Чехия. Бавни или неефективни проверки от страна на българските власти породиха подозрения, че те не са склонни да анализират подробно предполагаемото руско участие в тези случаи. От време на време се появяват уличаващи доказателства за руска намеса, а външните проверки принуждават българските власти да действат, мотивирайки критиците да казват, че един несигурен модел на прикриване може да подкопае вътрешната сигурност на Запада, както и кампаниите за сигурност, особено понякога, когато те са крайно необходими за Европа. „Наистина съм притеснен“, коментира Мартин Димитров, бивш заместник на проевропейското събитие“алианс на демократична България“, наричайки го „въпрос на национална защита“. „Ако позволим на хората, които са посветили саботаж, да намерят в България и след това да се справят без последствия от държавата, този саботаж ще продължи, докато няма контрамерки, докато не се защитим“, заяви той.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here